Men oj?

Konstigt nog har hela denna måndag varit riktigt nice. Det kan ha med och göra att jag hittade ett par hörlurar som funkade imorse (jag måste verkligen köpa nya hörurar...) så att jag kunde lyssna på musik påväg till skolan. Men sen har hela dagen bara varit så skön! På NO:n kollade vi på insekter och mossa i mikroskåp, vilket var ganska kul. Speciellt när Dennis spetsade våran miniskalbagge med udden på Hannas penna så att det krasade jättemycket... Musiken var trevlig också, och på SO:n bestämde jag mig för att gå in och verkligen försöka få någonting gjort, vilket jag också fick.

Sen har jag bara gått omkring och garvat och smajlat som en jävla idiot hel dagen och nu sitter jag här och käkar glass för Joel är sjuk så jag behöver inte passa honom idag. Jag tycker till och med att det ska bli roligt att sätta igång att plugga sen! Herregud, någonting är fel...

OH HAPPY DAY / Helgonet


om ni ville veta

För 10 år sedan

1.) Hur gammal var du? Jag var sex år gammal.
2.) Var gick du i skola? Det gjorde jag inte.
3 ) Var jobbade du? Jag jobbade med att sluta läspa.
4 ) Var levde/bodde du? Sörskogen
5.) Var brukade du hålla hus? I byanparken.
6.) Bar du glasögon? Det gjorde jag inte.
7.) Vem var din bästa vän? Min låtsaskompis Jödurt.
8.) Hur många tatueringar? För många.
9.) Hur många piercingar hade du? Noll.
10) Vilken bil körde du? Gaffeltruck.
11.) Hade du varit på ett riktigt party? Fiskdamm ffs.
12.) Hade du fått ditt hjärta krossat?  Nej


För 5 år sedan:

1.) Hur gammal var du? Då var jag elva.
2.) Var gick du i skola? Jag gick i Tomtberga. Eller, nej jag hade precis börjat i Balingsnäs.
3.) Var arbetade du? Jag var dessvärre arbetslös.
4.) Vart bodde du? Sörskogen
5.) Var brukade du hänga? I Sörskogen
6.) Använde du glasögon? Inte än.
7.) Vem var din bästa vän? Paulina.
9.) Hur många tatueringar hade du? Fortfarande massor.
10.) Hur många piercingar hade du? Inga!
11.) Vad för bil körde du? Jag gick. till fots jag
12.) Hade du fått ditt hjärta krossat? Nej.


För 2 år sedan

1.) Hur gammal var du? Fjorton år.
2.) Var gick du i skola? Balingsnässkolan
3.) Var jobbade du? Frilans.
4.) Var bodde du? ..Sörskogen
5.) Var brukade du hänga? Var som helst utom Sörskogen
6.) Använde du glasögon? Nej, jag hatade dem.
7.) Vem var din bästa vän? Hade flera bästa vänner.
8.) Hur många tatueringar? Hade tagit bort dem vid det här laget.
9.) Hur många piercings hade du? Fortfarande inga. nej inte ens öronen.
10.) Vilken bil körde du? Ferrari
11.) Hade du fått ditt hjärta krossat? Twice.
12.) Var du singel/upptagen/gift/dejtande? Singel och ledsen i ögat.

Idag

1.) Hur gammal är du? Sweet Sixteen
2.) Var går du i skola? Balingsnässkolan, men inte så länge till thank god.
3.) Var arbetar du? Som barnvakt, snart danslärare.
4.) Var bor du? Fortfarande fittsörskogen.
5.) Använder du glasögon? Nej, har linser nu.
6.) Var brukar du hänga? Danscenter.
7.) Talar du med dina gamla vänner? Jorå.
8.) Hur många piercings har du? Men NEJ.
9.) Hur många tatueringar? Hemlittt.
10.) Vad har du för bil? Elin är min chaufför.
11.) Har ditt hjärta krossats? Inte fler gånger sen jag var fjorton.
12.) Är du singel/upptagen/gift/dejtande? Singel, men inte ensam.

LIFE'S GOING ON / Helgonet

Vad som hände igår

Nej. Jasmine och jag kom inte med i Idol 2008. Vilket gjorde mig väldigt lättad, som ni kanske förstår, haha. Och vi är nöjda med oss själva ändå. Och glada, trots åtta timmars köande i brännande solsken, iskallt regn och hagel. Plus två timmars nervös väntan inomhus. Det var en kul upplevelse. Och Jihde är ju en lustig snubbe.

Och nej, vi fick inte träffa den riktiga juryn. De har ju en liten precasting som ni nog vet, där de väljer ut de människor som gör bäst TV. Alltså de som är sämst som kommer att göra bort sig som man kan garva åt, och de som är passar allra bäst som artister helt enkelt. Vi som är mittemellan är för tråkiga för att slösa film på och sållas bort. Jag blev uppmanad att komma tillbaka nästa år, men det vill jag inte. Jag ville pröva i år, så det gjorde jag och jag är fett nöjd och stolt över mig själv att jag ens vågade!

NO SINGIN' SAINT / Helgonet

idooool...? Naej

Jag vet inte. Jag vet inte med det här med Idol längre.

För tänk om jag kommer med, tänk om de gillar mig och jag går till slutaudition och så vidare. När är det för sent att dra sig ur? När ska jag veta att jag inte har tid att gå längre?
För jag vill ju inte bli Sveriges nya Idol. Jag vill inte stå i direktsändning och skråla varje vecka. Jag vill inte missa första tiden i gymnasiet, i min nya klass. Fattar ni?

Men jag ska ändå dit imorgon, jag ska pröva. Där kanske man får veta mer om kontrakt och såntdär. För jag vill inte ha lovat nånting utan att veta det och sen hoppas jag av och får böta eller jag vet inte vad...

Ahh! Fast jag förstår inte varför jag oroar mig över huvud taget. Jag kommer ju ändå inte komma med haha!

WON'T BE FAMOUS / Helgonet

Morgondagens Stjärna

Fredag är ju alltid chill och sånt. Idag är det gitarr, Danscenter och kanske Gömmaren som gäller. Får se om jag hinner med det sistnämda, kan inte vara ute så länge ikväll för imorgon ska jag upp pisstidigt.

Jag och Jasmine ska nämligen söka till Idol imorgon! Och nu har även Linnea bestämt sig för att ge det en chans. Samt att vi kommer att få stöd av våra grupies, Nikita, Jennifer, Hanna, Martina och Isabel.

 De öppnar dörrarna 09.00, så vi ska åka in vid halv åtta imorgon bitti. Vi räknar med att få stå i kö i många timmar, men vi ser fram emot det ändå! Det är faktiskt jävligt kul med auditions! Visst, man står och väntar i sex timmar för att träffa någon i sex minuter. Men det är inte det, det är förväntningarna man bygger upp under tiden, det är nervositeten, förhoppningarna, spänningen.

Så jag ska ladda upp med godis och te i termos imorgon. Visst, det är strålande sol och 50 grader varmt på dagarna nu, men tidigt på morgonen är det faktiskt fortfarande frost. Och det gäller att hålla rösten i toppskick!

CROSS YOUR FINGERS / Helgonet

great

161419-189

Jag när jag bloggar på min nya laptop! <3

Hallå, Jennifer, du missade bästa skoldagen EVER!! :o

SO MUCH FUN / Helgonet



Cowgirl

Haha! Jag tror aldrig jag har haft en sån här rolig skoldag, någonsin! Den bestod av att vi dansade showjazz, och sne på eftermiddagen dansade vi.... COWBOYDANS?! Jag låg i en hög i extrema krampanfall och tårar som sprutade ut ur ögonhålorna på mig, när jag tvingades se min kära klass göra sitt bästa för att hålla minen. Men när jag såg min idrottlärares inlevelse i "lasso-kastningen", med tillhörande erotiska höftrörelser, kunde jag fan inte hålla mig längre. Det var så sjukt, dte var så vidrigt, det var barnsligt, det var grymt KUL!

Nej men på riktigt det var en riktigt soft dag, inga jobbiga lektioner på hela dagen. Ingen som påminde oss om att dte bara är en månad kvar, och att vi måste kämpa hårdare än hårdast för våra betyg. Ingen press, inga prov, bara kul helt enkelt!

Det har varit en bra dag :)

I SAY GOOD DAY //krullet.

Mango

161419-188

Mango är en underbar frukt. Jag käkar mango just nu, och det går inte att förklara hur perfekt smaken fyller min munhåla, det är fantastiskt. Jag älskar mango. Men det finns  en sak som tar emot när jag konsumerar denna frukt, och det är att det är så taskigt mot miljön att importera in mango till Sverige. Vi tar in mango från Breasilien, från andra sidan Atlanten. Det är många mil med flygplan. Det är mycket koldioxid som går rakt ut i atmosfären. Och det vill jag helt inte bidra till.

När vi var i Asien var jag därför jätteglad för att jag skulle kunna äta lokalt odlad mango och vara miljövänlig. (Ja, jag vet att jag flög dit men ändå) Men sen när jag skulle äta min ljuva frukt så smakade det faan! Det var inte gott någon stans! Jag blev så besviken!

Solmogen mango är det värsta jag vet! Den ska vara plockad omogen och den ska ha mognat i affären, den ska vara lite hård, lite tuggmotstånd sådär. Solmogen mango faller sönder inne i munnen, typ smälter ihop till en äcklig gegga...

Nej, usch, det är inte bra! Importerad mango ska det vara! Fast då blir det ju inte mango så ofta, bara nån gång då och då och då är det lyx!

LOVE THAT FRUIT / Helgonet

Laptopitoptop

Jag vill bara säga att jag älskar min nya dator! Jag älskar att jag kan sitta och plugga var som helst, att jag inte är tvungen att sitta inträngd i datorhörnet i källaren där det alltid är kallt och jävligt. Just nu sitter jag nerbäddad i min säng med datorn i knät och den är varm och skön och värmer upp mina frusna lårmuskler. Och så kan jag lyssna på bra all musik jag har på min stationära mac som står här. Jag får nämligen inte ladda ner musik på den datorn jag brukar använda, den är pappas, så min mac är i princip enbart en musikmaskin, eftersom den är ungefär tio år för gammal och långsam för att man ska kunna använda den till någonting annat.

Så så är det. Och jag trivs utmärkt med min nya, fina PC! :)

Nu ska jag ladda ner iTunes.

LOVING THIS THING / Helgonet

Lycka

Just nu sitter jag och skriver på min nya laptop! Japp! Ni hörde rätt. Min laptop. Mina föräldrar överraskade mig med den igår kväll. De sa att jag var värd den för mina betyg och allting. Jag har aldrig sett dem så stolta innan de fick veta att jag kommer in på Södra Latin. Det är sjukt trevligt att få lite lön för mödan äntligen.

Enda problemet är att detta är en PC och att vi är en Macfamilj. Jag har vuxit upp med Appledatorer så jag kan absolut ingenting om PC. Jag är väldigt förvirrad just nu, för Mac är mycket enklare än PC. Snabbare också, och snyggare. Det kommer ta år för mig att lära mig den här grejen. Jag fattar ingenting.

Aja, vilken bra vecka det här har varit! :)

MY OWN COMPUTER / Helgonet

Så små varelser men så mycket oljud

Jag har gått med på att åka med min mamma, min fyraåriga kusin Lowe och min skydsling Joel, som också är fyra, till Mumindalen i sommar. Bara vi fyra. Mamma, jag och två fyraåriga, skitsöta, blonda småpojkar. 
Jag börjar ångra det lite grann. 

Visst Joel är typ den sötaste någonsin med sina runda kinder och sina We are the championssolon. Men han är också en riktig jävla liten gnällspik. Får han inte som han vill börjar han "gråta" och skrika, och det pallar aldrig jag. Jag tål inte gnäll och gråt, även om jag vet att han bara spelar för att få som han vill. Så han får ofta som han vill för mig. Det blir en ond cirkel, om ni förstår.  

Lowe känner jag inte så bra, men han och hans syskon som är fem och sju är på besök hemma hos mig just nu och herregud i himmelen vad de väsnas! Jag vet att jag låter som en nittioårig gammal surkärring men de slutar ju aldrig skrika!! Snart kommer taket rasa in på mig som det dunkar från våningen ovan! Jag vet inte vad de gör, om de försöker framkalla en jordbävning genom att hoppa oavbrutet från kanten på soffan eller om de bara försöker ta livet av varandra i en liten men ack så ljudlig brottningsmatch. Nej men allvarligt. Det låter som de kör seriös wrestling där uppe! De dunkar och vrålar och dunsar och låter och det har en ganska negativ effekt på min redan outhärdliga  huvudvärk.  

Det är bara gömma sig här nere i källaren och skruva på Slipknot och Disturbed och lite annan metal på högsta volym. De vrålar i alla fall med stil. 

SHUT UP ALREDY / Helgonet


Hurray...


--->   Jag sitter hemma en fredagskväll tillsammans med min familj.




Bara för att poängtera att mitt liv inte är fullt så roligt och lyckat som man kanske skulle kunna tro. 
Visst, jag kommer att komma in på Södra Latins Gymnasium, mitt förstahandsval, inte bara preliminärt utan på riktigt, helt säkert, för man kan inte få högre poäng än vad jag har. Visst jag har blivit erbjuden ett jobb i höst som jag är väldigt, väldigt pepp på. 

Men just precis nu har jag så ofantligt tråkigt att det skulle kunna börja växa mossa på mig.

NOW YOU KNOW / Helgonet

Östra Real nästa

Östra Real nästa



HAHA! Jag kom in! Jag är mycket, mycket glad :) Äntligen fick man beskedet man så länge gått och väntat på, puh. Men nu är det bara pressen att hålla kvar betygen, men när jag kommer tillbaka är det bara 4 veckor effektiv skoltid kvar, ûberyey!

Jag är också glad över att det verkar som att dom flesta har kommit in på sitt första eller andragandsval!

Dennis ligger och sover nu, men lite senare ska vi dra ner till stationshuset och köpa tacos till ikväll. Sen efter maten tänkte vi dra ner till Sportsbaren och chilla lite och spela biljard, soft! Hoppas bara att jag inte är lika kass som jag är skolan, det skulle bli lite pinsamt...

Aja, östra real, sam/journalistik nästa :D

HERE I COME //Krullet.

Avundsjuk?

Här sitter man i lägenheten i Åre med perfekt utsikt över Åresjön genom panoramafönstrena. Inte en irriterande lärare eller tråkig skola i närheten.
Iaf är det underbart här uppe, första dagen var helt grym, det var soligt, ny pudersnö i offpisten och så varmt att folk satt och solade på toppen utan tröja. Aah livet är underbart utan skolan.
Jo, jag vet, jag har en massa skönt plugg med mig att göra här uppe, men inte helt oväntat har jag trängt bort det ur min hjärna.
Idag åkte jag snowboard, det är grymt svårt men jag fick till det ganska bra lite då och då. Funderar på att ta lite snowboardlektioner nästa år, det är ju grymt kul!
Men som ni kanske anar har jag krossat varenda muskelcell i kroppen och alla ben har blivit pulveriserade. Men det är sånt man får ta om man är biff! Host.

Imorgon kommer svaren från gymnasiet, lite pirrigt i magen även fast jag vet att jag kommer in till 99%. Jag blir grymt glad om jag och Dennis kommer in på våra förstahandsval :D

Vi måste också gratulera Saga som fick högsta poäng på sin dans på Södra Latin! Hon är helt grym! Yey, man blir ju alldeles stolt av sig :) GRATTIS SAGA DU ÄR GRYM!

OH SO SORE // Krullet.

Konversation

Jennifer, Elin och jag orienterade tillsammans på idrotten igår och Jennifer och jag trillade in i en väldigt... huvudlös konversation...

Jennifer: Visste ni att man fortfarande lever en stund efter att man har blivit halshuggen!
Saga: Vadå, typ huvudet då? Den del av kroppen där hjärnan är dör sist?
Jennifer: Jag vet inte, man gör det i alla fall.
Saga: Men hur länge då?
Jennifer: Jag vet inte, nån sekund bara.
Saga: Men hur vet man det?
Jennifer: Ja venne.
Saga: Ja, men man kan ju testa! Om den som ska halshuggas skriker, så mäter man bara hur lång tid den fortfarande skriker efter att huvudet lämnar kroppen!
Jennifer: Ja!! Nej vänta, det går inte, du hugger ju av strupen och allt det där. Och lungorna är ju i andra delen av kroppen..
Saga: Ah, juste...
Jennifer: Men jag vet!! Den som ska dö kan liksom blinka jättefort så ser man när den slutar!
Saga: Men det funkar ju inte, man ligger ju liksom med ansiktet ner och sen ramlar ju huvudet av, när du tar upp huvudet så vet du ju inte när ögonen slutade blinka.
Jennifer: Ja, men man får ju hålla i huvudet under tiden!
Saga: Aahh.
Elin: ...?

TALKING ABOUT DECAPITATION / Helgonet



Inför balen

Haha. 

Vi håller på att planera inför Balen som vi ska ha nu i slutet av nian. Vi har bland annat kommit fram till att vi ska ha ett bildspel men bilder på klassen under vår tid tillsammans. Så jag håller på och letar igenom mina bildmappar och plockar ut en massa roliga bilder som jag vill ha med och fy fan vad kul man har haft det! Jävlar vad jag garvar när jag kollar igenom alla gamla foton! :) Fast jag tänker inte lägga upp några nu, för jag vill inte att de som går i min klass som läser den här bloggen ska få se alla foton innan balen. De har i och för sig säkert sett de flesta, men ändå.

Ja. Syftet med det här inlägget var att jag skulle be alla i min klass att skicka bilder på vår klass till bildspelet till mig eller till Elin Borgstedt. Videoklipp är också uppskattade då vi även tänkte sätta ihop en liten videorulle. En del lär nog sållas bort eftersom alla i vår klass är så jävla fotokåta och vi vill att kvalitén på bilderna ska vara hög. Man orkar inte heller sitta och titta på fjortisbild efter fjortisbild efter fjortisbild. Bilder med HUMOR vill vi ha! Tack och hej! 

WE WANT PHOTOS / Helgonet, Balkommittén

Dilly likes Killy

Vet ni vem som räddar min vardag från total undergång nu för tiden? Jo, Jennifer Phiel!

 Den människan är så genuint glad, skön och rolig rakt igenom hela hon. När man är med henne glömmer man helt bort hur tråkigt och ont i huvudet man har det och hur trött man är och hur allting suger. Hon lyser upp min dag helt enkelt. Genom att bara vara hon. Det är så jävla skönt, vi behöver fler som Jennifer. Fler som kan sprida lite glädje runt omkring sig. Och inte påtvingad, glättrig, ytlig, irriterande glädje, utan riktig, rolig, varm glädje! Humor. 

Anyways, Tack, Jennifer, för att du är så bra och fin och för att du påminner mig om hur det är att få träningsvärk i käften av garv! Puss på dig!

SHE IS FUNNY / Helgonet

I-landsproblem

161419-186


Jag ska klaga lite. Förlåt, men det är faktiskt det jag gör bäst. Harkel. Alltså, jag har inte ovanligt mycket kläder, men jag har inte pyttelite kläder heller (dock är det på bilderna inte allt). Mitt problem, som jag nu ska klaga lite över, är att mina kläder inte får plats i min minimala garderob (bild 3) !! Jag ville ha den där flyttlådan till garderob när jag var elva, den var så fin och så bra. Men nu hatar jag den! Ingenting får plats! Jag har fått flytta över lite grejer till en av garderoberna i källaren (bild 1), men det räcker liksom inte! Femtio procent av mina kläder ligger på golvet av mitt rum (bild 2)! Allt där är visserligen inte rent, men jag kan inte tvätta det, för min tvättkorg i tvättstugan är full (bild 4) och jag vet att det inte kommer få plats i min garderob... Åh. Det är lite tröttsamt. Och jag vill inte fråga om jag kan få en ny garderob, för jag hade tänkt flytta hemifrån snart och dessutom så får inte en större garderob plats i mitt rum...

Och jag kan INTE slänga bort en massa kläder! Jag använder faktiskt allt.

Så, det var allt.

MOUNTAINS OF CLOTHES / Helgonet

Söndagsshopping

Skulle jag ha varit en god bloggare hade jag tagit suddiga bilder på allt jag hade handlat idag. Men jag är lite av ett svart får här i bloggvärlden, hehe, så det blir inga bilder! Trist! Men shoppat, det har jag gjort! Barnbidraget är schlutt! Eller det kommer vara schlutt imorgon när jag har betalat Alice för Silverstein. Jepp, vi ska se Silverstein den 31 maj och vi ska bjuda Elin Belin, för hon har fyllt år! Så det var några hundra som försvann idag på jacka och shorts och tamponger och jag vet inte vad och så är det några hundra som försvinner imorgon. Men that's life!

Jag känner att det här inlägget inte kommer leda någon vart så jag slutar nu. Återkommer senare idag i fall jag har något på hjärtat. Pusselipuss...

NOTHING TO SAY / Helgonet

Stackars lilla barn

Jag, mina föräldrar och min storasyster pratar bebisar under middagen...

Kajsa: Kroppen vill ju bli gravid när man är runt sexton, det är då man är mest lämpad till att bli mamma. Det är därför Saga borde bli surrogatmamma till mig, du kan vara min Juno!
Saga *klappar händerna*: JAAA!!! Bebiiiis!
Pappa: Suck...
Kajsa: Ja. Eftersom att jag inte har någon lämplig pappakandidat just nu. Så kan jag bara ta hand om bebisen sen!
Mamma: Som om Saga har någon lämplig pappakandidat just nu...
Kajsa: Nej men vi hittar någon bra. Någon väldigt intelligent... Typ en gammal professor..
Saga *får fram en bild på Einstein i huvet*: ...Alltså, jag ställer gärna upp för dig Kajsa, men det finns gränser...
Kajsa: Haha. Okej men då injicerar vi dig. Det är ju inte så svårt!
Saga: Eller så adopterar du bara, det är ganska fint!
Mamma: Ja! Vi åker till Asien och köper en liten kineslillasyster till Max, vad säger du om det, Mats?
Pappa: Då flyttar jag.
Saga: Eller så åker ni till Kina och köper en bebis till Kajsa istället.
Kajsa: Ja.. I Kina kan man verkligen köpa allt! Kläder, suchi, datorer, barnbarn...
Mamma: Men, Mats, du vet väl att huset snart är fullt igen? Bebisar överallt!
Pappa: Suck...
Mamma: Ja, och du kommer bli så kär i allihopa!!
Mats: Suck...
Saga: Men jag tycker att ni ska ta en från Vietnam istället. De har mycket sötare där..
Kajsa: ...Gud vilken sjuk konversation det här är...

Sen var middagen slut och Kajsa ville injicera den sista halloumin i mig...

WE WANT BABIES / Helgonet

Banan aka Hanna


Namnet Hanna Banana kom ju inte helt av sig själv...

161419-184

THE GREAT BANANA / Helgonet

Daniel R och Daniel D

Nikita hade hittat youtubeklipp på ett par av våra danslärare på Danscenter. Så jag snodde dem, haha, det här är en streetkombination av Daniel Rörström, det är han i dreadlocks längst fram. ;) Och dansen de dansar lärde vi oss hos honom förra terminen, den var asrolig! :D


Det här är Sal 2 på Danscenter, där befinner jag mig två gånger i veckan, och mannen i videon är Daniel Dahlman som jag och Nikita tar streetjazzklasser för. Han är grym.



FEEL LIKE DANCIN' /Helgonet

Godmorgon Sverige

Godmorgon, jag är som vanligt uppe tidigt på lördag morgon. Min kropp är inte så fantastisk på att ställa in sig på att gå upp senare än halv sju.
Men ja, det är ju kul för nu missar jag ju inte hela den här underbara dagen! YEY!
Jag tänkte stoppa i mig lite föda nu, och kolla på Miami ink. Sen tänkte jag gymmet om ca 2 timmar. Sen är det packa till Åre som gäller och plugga. Jag fick med mig en oroväckande stor hög läxor till Åre, som jag tänkte avvärka idag, eller under den eviga bilresan imorgon. Ikväll kommer älskling hit med sin packning för att sova över. Och tidigt imorgon blir det avfärd :D

I SAY HALLEULJA //krullet.

BILD (omg)

161419-183

Fan va lite bilder vi har här i vår blogg. Jag gillar ju att fota, vad är mitt problem? Nejmen, jag har ingen bra kamera, och jag får typ inte låna pappas systemkamera för att jag har dödat två av hans kameror reeda. Men jag tog med mig min sugiga Samsung till skolan idag i alla fall och det resulterade i den här otroligt konstnärliga bilden på två otroligt fotogeniska, vackra människor! Eller ja... de är vackra på insidan i alla fall...

WE LIKE PICTURES /Helgonet

Legetimation, tack

Tanten på Vårdcentralen trodde att jag var gravid. Hon frågade om jag gick på P-piller och om jag hade ont i magen och kissade mycket och sådär. Men det visade sig att det inte var något större fel på mig trots allt, så jag gick till skolan idag och ska dra till Danscenter lite senare idag. På vägen ska jag också hämta mitt leg på Nordea. Jag har det fulaste legfotot världens någonsin skådat. Nyvaken, oduschad, omsminkad, finnigare än någonsin förut... Jag ser helt drogad ut och mitt hår står på ända. Mycket vackert, det må jag säga. Hoppas jag kan lämna fram det i framtiden utan att folk får uppstötningar. 


I'M THAT UGLY / Helgonet



pinsamt värre...

Jag hatar att gråta i allmänheten! Det är det värsta som finns, det är så patetiskt och irriterande. Men ja, idag lyckades jag, great succes!

Det hela började med att jag var hemma hos Dennis på lunchen och skulle laga mat, så lyckades jag lägga handen på spisplattan = smärta. Det gjorde helt grymt ont jag kan inte ens beskriva det, brännsår är den värsta skiten som finns! Men jag lyckades pallra mig tillbaka till skolan, men tyvärr kunde jag inte läsa, utan bara dunka skallen i väggen av smärta. Så kom min lärare fram till mig, allt jag tänker på är: GRÅT INTE NU FÖR I HELVETTE!! vad tror ni jag gör? Jag bölar som en jälva femåring, och min lärare får i stort sett släpa/bära ut mig ur klassrummet för att jag håller på att svimma. Men det var ju kul... eller inte, helt klart annorlunda. Såklart hade jag allas blickar på mig, alla glodde alla var tysta som möss för en gångs skull... Great!

Nej men det var pinsamt, och ja jag har gjort bort mig ganska mycket nu. Jag vette fan vad som hände, men min kropp brukar reagera väldigt stark på smärta och chock. Talk about happy time!

LITTLE POOR HANNABANANA //Krullet.

HEALTHY

Well, well, well...

Jepp. Jag har varit hemma hela dagen. No school today. Wei, fett skönt! Fast egentligen inte, för jag mår skit, rent ut sagt. Har försökt ignorera det i en vecka nu men igår kväll när jag knappt orkade resa mig ur soffan så tänkte jag att det nog var dags att ta det lite lugnt i ett par dagar. För sist jag var sjuk så sket jag i det och gick i skolan och dansade och allting och det slutade med bihåleinflammation och att jag var sjuk i nästan två månader.

Och det är ju inte allvarligt precis, men jag gillar inte att inte må bra. Fysiskt då. Psykiskt dåligt mår man väl med jämna mellanrum, men man, eller jag ska jag väl säga, brukar alltid vara på topp fysiskt. Förutom knäna dåra. Jag lite ju lite hysterisk när jag inte orkar lyfta huvudet från kudden på morgonen, för så ska det inte vara. Eller när jag helt plötsligt blir helt slutkörd och måste sätta mig ner och vila i fem minuter efter att ha gått upp för trappan. 

Trist. Trist som in i helvete.

Mamsen har också beordat mig att gå till Vårdcentralen. Känns som att jag hänger där rätt ofta nu för tiden. Att sitta där bland alla gamla tanter och dagisbarn freaks me out. Jag är för fan bara sexton år, jag ska vara frisk som en nötkärna. Jämt. 

Åh. Ledsen om jag överdriver, jag vet att det finns folk som mår sämre än jag och har värre sjukdomar och allt sånt skit. Men jag hatar att vara sjuk. Man blir så begränsad, förstår ni vad jag menar?

WILL GET BETTER / Helgonet

Ja du

Om man skulle ta å bli optimist? Ni vet, se livet från den ljusa sidan, inte oroa sig i onödan, inta vara så lättstressad och lättstött. Ta dagen som den kommer, varva ner, vara på ständigt gott humör vad som än händer. Don't worry, be happy!



...Aäh, palla.

Hjärnkontoret

Fan vilket bra och lärorikt program! Jag satt och tittade på Bollibompa idag när jag var barnvakt, och idag var det Hjärnkontoret. Jag kommer ihåg hur tråkigt jag tyckte att det var när jag var liten, men jag kommer ihåg att jag gillade Frågelådan. Och det är fortfarande lika kul! Barn ställer de bästa frågorna! Ni vet, sånna saker man inte visste om att man undrade över...
Till exempel: Hur många pingisbollar går det på ett bowlingklot?
Eller: Vad händer egentligen om man slutar borsta tänderna och bara äter godis?

Helt fantastiskt! Jag borde kolla på Hjärnkontoret varje onsdag! Det är dock synd att jag får allergiska utslag av programledaren. Så sliskigt hyperaktiv och jobbigt gulligullig och överpedagogisk. Som precis alla andra barnprograms-programledare. Sådär jobbiga var de inte när jag var liten!

TELEVISION FOR KIDS /Helgonet

Full rulle

Skoldagen avklarad. Ja, den avslutades med tusen meters simning som så gott som alla klarade av utan problem. MVG till mig i alla fall heheee... Det blev i alla fall så att vi fick sluta nästan två timmar tidigare idag och det är ju så jävla skönt! Det betyder att jag hade tid att åka hem och varva ner innan dansen. Jag hinner aldrig hem innan dansen! Det var samma sak igår, vi slutade tidigare, jag hann gå hem och chilla nån halvtimme innan jobbet. Jag brukar inte hinna hem innan jobbet heller! Så detta var underbart, säger jag bara, underbart! 

Det är bara den lilla haken att jag inte riktigt vet hur jag ska orka lyfta på min bleka bak  och ta mig till tåget när det väl är dags att bege sig igen. Det är ju så sjukt skönt att sitta och göra ingenting! Nej, men jag får ta mig i kragen, måste ju dra till skolan först och hämta min mattebok som jag naturligtvis glömde. Prov imorgon! Weei...

ON MY WAY / Helgonet

Domedagen är nära

-"hörrni! Kolla där borta!! Vad är det för något?!"
-"är det en flodhäst, en övergödd gris?! Eller är det kanske en mammut?!"
-"Nej ta det lungt brudar, det är bara Hanna i bikini!"

Ja, jo jag spelade just upp ett litet scenario för er, ett litet scenario som faktiskt kommer att inträffa imorgon, på simningen.

En gång om året samlas högstadielever i en simhall nära dig för att doppa sina bleka fläskarslen i simbassängen. Domedagen är nära nu, den vi alla har fruktat, den vi hoppats ska läggas ner och brinna i helvettet.
SIMDAGEN ÄR HÄR!!

Ni kanske tycker att jag överdramatiserar lite, men icke. Jag känner igen mig läskigt mycket i Helgonets nedstående beskrivning av bikiniprovning... Ska vi hålla i varandras kärlekshandtag?!
Nej men det är lungt, det är alltid lika kul att hoppa i den iskalla bassängen och bara må dåligt över sig själv samtidigt som man kollar på resterande tjejer som är bruna och vältränade. Gud, låt dom brinna i helvetet.

LET ME DIE //Krullet.

DAMTAMTAAAAAAM!

 Det är dags. Dagen med stort D... Imorgon klockan 13.00 prick ska flickorna i nian i Balingsnässkolan samlas i simhallen iförda badkläder för att simma fyrtio längder utan paus!!! "Oh lord", tänker du, "hur ska de klara hela fyrtio längder, det är ju typ en helt mil!" (Eller så tänker i alla fall jag, fett jobbigt) Men jag ska tala om för dig att det är inte det som är problemet. Problemet är att inte en jävel av oss vill visa upp så mycket hud för varandra under så lång tid. Det är nämligen lite av mode i vår klass att tjata om hur feta och bleka vi är. Vi har gjort det till en sport att peka ut felaktiga områden på våra kroppar. Den som äter minst och tränar mest vinner! 

Ni skulle vara där och höra hur jävla sjukt det låter! Sjuttio procent av våra dagliga samtalsämnen handlar om mat, tio procent handlar om andra, mindre viktiga saker, och tjugo procent handlar om våra kroppar, vikt, fettmassa och träning. Vi är besatta. Det är inte sunt.

Jag deltar också i de här diskussionerna slasch anorexisamtalen och även jag hittar fel jämt och ständigt på min kropp. Aldrig blir man nöjd. Provade just mina bikinis för att välja ut den jag ska ha på mig imorgon. Jaha, då visar det sig att jag har vuxit ut en av mina överdelar så att jag får valkar precis överallt och mina bröst ser ut som två ihopklämda ballonger. Så provar jag nästa och då har jag helt plötsligt inga bröst längre! Bara två små valkar som kikar ut ur armhålan. Så tittar vi neråt och ser att bikiniunderdelen som jag trodde passade så bra har givit mig två vackra fettklumpar precis ovanför höftbenen. Två handtag som vem som helst kan ta tag i och lyfta mig rakt upp i luften. Om de orkar vill säga. 

Aja, vad jag försöker få fram är att är jag inte för tjock så är jag för smal. Jag menar, det är nog fler än jag som kommer känna mig som Miss Flodhäst här till vänster. Men jag vill för fan inte se ut som Miss Richie till höger heller! Jag gillar boobies. OCH MINA HAR KRYMPT! Jag lovar. 

161419-182

   THE BIKINI NIGHTMARE / Helgonet

tillbaka

Hejsan igen! Jag vet att jag har lyst starkt med min frånvaro i ett jävla tag nu, förlåt! Men helt seriöst har jag ingen aning om vad jag ska skriva som intreserar er (3) läsare.
Fan också! Jag drömde om bloggen inatt, och jag kom på något skitsmart att blogga om, men tyvärr slant den tanken iväg från mig, attans.

Jag försökte tappert räkna lite matematik såhär på morgonkvisten, men det var så jävla anustråkigt att jag inte pallade mer än fem tal.

Jag går ju på pencilin nu, men jag ska träna idag ändå, trots doktorns, apotekarens, mammas och någon gammal kärring på bussens protester. När jag frågade doktorn var som var det värsta som kunde hända om jag tränade fick jag svaret att jag kan få problem med hjärtklaffen?
Men den kommentaren lät jag slinka in i ena örat och snabbt som fan ut genom det andra. Hurtbulle in heart you know.

CANT STOP ME //krullet.

FEST!?

Den stora frågan är: Blir det utgång kväll eller inte?

För blir det det så vore det ju ett ganska smart drag av mig att göra mig i ordning. Typ nu. Jag har i alla fall inte pyjamas på mig längre men en dusch skulle ju inte skada. Dessvärre har ingen som helst lust att sitta där sen, efter att ha slösat med foundation och hårspray och kämpat i femton minuter på att få på mig stuprören och så blir det inget. Jag vägrar springa omkring ute i flera timmar i jakt efter någon liten hemmafest med 98 procent fjällrävenfjortisar där jag ändå inte känner någon. Och visst, man kan vara utomhus, men ursäkta mig om jag har dålig blodcirkulation och fortfarande fryser. Det är varmt i solen ja, men det är faktiskt vetenskapligt bevisat att solen försvinner på kvällen. Så tack, but I'll pass. 

Fan. Jag vill verkligen, verkligen ut ikväll. Annars måste jag kolla på Borat med min lillebror hela kvällen, för jag har lovat. Att det aldrig, aldrig ska finnas någonting som är helt säkert. Tyvärr så är min tid som hemmafestvärdinna över. Nu är det fanimig någon annans tur!

I LIKE PARTIES / Helgonet


Torsdagar är långa och sega

Bara för att hålla bloggen uppdaterad, inte för att jag har så mycket att skriva. Men hej! Hur är läget liksom?
Själv är man trött som satan. Somnar på minst en lektion varje dag. Men jag är cool och kan ta anteckningar i sömnen. Så det är nemas problemas! Eller, ja, det får jag väl se där, lite senare när det blir dags för slubetyg. 

Just det fan! Man är ju spänd som satan, poängen från Södra Latin kommer vilken dag som helst nu! Poängen från STEG kan jag kolla den 12 april. Det är min framtid vi talar om här. Så ja, jag är spänd.
Förlåt om jag tjatar mycket om gymnasiet, men jag tycker gymnasiet är coolt och jag vill gärna vara cool. Att vara cool är coolt. Ni vet. Och ibland räcker det inte med att kunna anteckna fast man sover. 

Jag har förresten absolut ingenting att göra. Märks det?

GIVE ME DRUGS / Helgonet



Neuropsykiatriskt störning

Imorgon ska jag hålla ett föredrag om autism i skolan. Ganska nervöst, men det ska nog gå bra.

Min lillebror har autism. Jag har känt honom i tretton år, men jag vet så förvånansvärt lite om honom och hans problem. Nu när jag har läst på lite har jag fått svar på jättemånga frågor som jag har undrat över en tid. Inte bara frågor om min bror, utan jag har också förstått att jag är som jag är på grund av honom. Och det var ganska befriande. Jag som alltid har undrat vad som är mitt problem, och så visar det sig att jag i själva verket har blivit manipulerad sedan min lillebrors födsel!

Jag älskar min bror. Skulle aldrig byta ut honom. Aldrig. Han är ju min bror. Men ibland vill jag byta ut hans autism. För det är jobbigt att leva med autism, både för honom och för mig och för resten av vår familj. Autismen tär på vår relation till varandra. Det blir tungt då och då. Men det finns de som har det jobbigare, så jag klagar inte så mycket.

Den som undrar mer om autism får google lite, om det inte råkar vara så att man går i min klass och får sitta och lyssna på min ljuva stämma imorgon. :)

HE IS DIFFICULT / Helgonet

Kaos

Herregud. Nej jag orkar inte ens berätta. Kan skriva upp lite stödord...

Barnvakt. 
Studsmatta. 
Kissnödig.
Grannen. 
Toalett. 
Grannens porslinstvålpump. 
Godis? 
Krossat porslin. 
Tvåldränkt golv. 
Inget godis. 
Argt barn. 
Skura golv. 
Trösta barn. 
Väldigt argt barn. 
Tvålpump trasig.
Förlåt.
Förrymt barn. 
Bråkande barn på studsmattan. 
Jaga barn.
Hemkomna föräldrar. 
Generad barnvakt. 
Argt barn överlämnas.
Fortfarande inget godis.
Trött barnvakt.
Lön. 
Hemgång.


Ni får tolka det som ni vill. Kaos var det i alla fall. 

NOW I'M TIRED! / Helgonet